Wintermaand = game-maand

Er is geen betere activiteit voor de rest van het jaar dan heerlijk videogames spelen op de bank of achter je pc. Misschien was je van plan om een game pc kopen voor jezelf dit jaar, of misschien zit je al maanden te wachten op die ene game, maar laten we eens kijken naar welke games er nu écht gaaf zijn om deze winter mee door te brengen, en waar je of het nu sneeuwt of dooit nog niet overheen raakt. Lees gauw mee!

Stray 

Allereerst een persoonlijke favoriet en wat mij betreft écht een game voor de feestdagen. Deze indie-release met de look van een Triple-A-game kwam voor iedereen een beetje uit het niets, van zij die al jaren gamen tot zij die dit jaar nog een game pc kopen moesten voltooien. Ik heb het natuurlijk over Stray, een console én pc-game die eerder dit jaar uitkwam en waar de hele wereld meteen helemaal gek van werd. Het is een 3rd-person semi-open world RPG waarin je speelt als een rode zwerfkat, die op reis moet door een vervallen, post-apocalyptische stad waar andere katten maar ook allerlei andere dieren én mensen rondwaren. De game heeft ontzettend gave graphics en een cool verhaal, maar wat nog het gaafste is, is dat het gewoon heel leuk is om te spelen, ook al ben je alleen maar een beetje aan het klimmen. De bewegingen van je ‘personage’ voelen heel kat-achtig; het springen, het rennen, het klimmen op balken en daken, noem het maar op. Het is een game die zo lekker wegspeelt dat je zo de hele feestmaand zou missen. 

Hollow Knight 

Nog een game die al wat langer uit is, maar waar niet alleen constant updates voor komen maar die óók nog eens gewoon heel leuk is, is de pc -en console-release Hollow Knight. Deze game is de gekste, leukste en meest creepy mix tussen een 2D-platformer en een indie-horror game die doet denken aan Little Nightmares, maar met iets meer focus op mooie esthetiek dan op bang maken. De creepy stijl doet nog het meest denken aan iets wat een jonge Tim Burton zou maken, maar de game zelf is ergens ook heel lief, al dan niet nogal tragisch. 

 

Of je nu dus meer in de stemming bent voor het spelen van een kat of een riddertje in een platformer, er is voor iedereen wat te doen. Dus, pak je console of game pc erbij en game ze!