Waar moet je rekening mee houden als je binnenkort op vakantie wilt gaan?

Over enkele maanden is het weer zomer en dat betekent dat veel ouders en kinderen zomervakantie hebben. De meeste mensen maken gebruik van de zomervakantie om te kunnen genieten in Nederland, maar er is ook een grote groep Nederlanders die er juist voor kiest om de zon op te zoeken in het buitenland. Dat is natuurlijk ook te begrijpen, want het is in het buitenland warmer weer en ook zie je dan meer van de wereld. Als je nog nooit in het buitenland op vakantie bent geweest, is het mogelijk dat je niet echt een idee hebt van waar je rekening mee moet houden. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

Je hebt een geldig identiteitsbewijs nodig

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, is het erg belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs hebt. Mocht je binnen de Europese Unie op vakantie gaan, dan kun je gewoon reizen met je Nederlandse ID-kaart. Dat heeft ermee te maken dat je Nederlandse ID-kaart een Europese ID-kaart is. Als je de Europese grenzen verlaat en dus bijvoorbeeld op vakantie gaat naar Afrika, Zuid-Amerika of Azië, dan heb je een Nederlands paspoort nodig. Een paspoort is een wereldwijd geaccepteerd identiteitsbewijs. Wanneer je naar het buitenland gaat, is het verstandig om te kijken of je ID-kaart nog minimaal 3 maanden geldig is. Mocht je langer dan 3 maanden in het buitenland verblijven, dan is het in de meeste gevallen aan te raden om je ID-kaart te verlengen. 

Het is aan te raden om je te laten vaccineren

Nederland is een goed ontwikkeld land en als je de Nederlandse of Europese grenzen verlaat, is er een kans aanwezig dat je naar een minder goed ontwikkeld land gaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een land in Afrika of in Azië. Er is daar vaak sprake van een slechte gezondheidszorg, armoede en veel vervuiling. Hierdoor is het mogelijk dat er in zulke landen nog steeds virussen voorkomen die zeer schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan cholera of gele koorts. Het kan daarom aan te raden zijn om te kijken welke vaccinaties je nodig hebt. In veel gevallen wordt een DTP vaccinatie aangeraden, maar dit verschilt wel per land. 

Vraag een creditcard aan 

Als je in het buitenland bent, is het soms mogelijk dat je niet kan betalen met een Nederlandse bankpas, maar ook dat er alleen een creditcard geaccepteerd wordt. Het is daarom verstandig om een creditcard aan te schaffen, want daarmee voorkom je dat je in bepaalde situaties niet kunt betalen. In veel gevallen wordt er om een creditcard gevraagd als je een voertuig of een hotelkamer wilt huren. Je hoeft zeker geen creditcard aan te vragen waarmee je een bepaald limiet hebt, want een prepaid creditcard is meestal ook voldoende.