Je eigen alarmsysteem beheren hoeft niet heel ingewikkeld te zijn

Voor veel bedrijven is het essentieel dat de bedrijfsruimtes goed beveiligd zijn tegen inbraak en diefstal. Ongewenste gasten buiten de deur houden is voor sommige bedrijven zelfs topprioriteit als ze te maken hebben met waardevolle spullen of gevoelige informatie. Voor bedrijven die hier minder prioriteit aan geven is het een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, maar het is toch fijn om de beveiliging goed geregeld te hebben. In dit artikel helpen we je op weg bij de eerste stappen richting eigen beheer van de beveiliging.

Schakel de hulp van professionals in

Op het moment dat je de beslissing maakt om de beveiliging van de bedrijfspanden in eigen beheer te nemen kan je in de verleiding komen om gelijk de meest uitgebreide apparatuur aan te schaffen. Je kan natuurlijk hals over kop een hikvision camera of jablotron 100 kopen, maar wij raden je aan om eerst het gesprek aan te gaan met beveiligingsexperts. Zij kijken naar de huidige situatie en kunnen advies op maat geven over de manier waarop de locatie het best beveiligd kan worden. Je kan dan op basis van dat advies overgaan tot de aankoop van de benodigde camera’s en alarmsystemen. De installatie kan je het beste overlaten aan de installateurs van de leverancier, maar daarna kan je het systeem zelf beheren zoals je zou willen.

Waarom zelf de beveiliging beheren?

Veel bedrijven kiezen er voor om voor de beveiliging gebruik te maken van een dienstverlener die de volledige beveiliging op zich neemt. Op het moment dat er dan een melding binnenkomt van inbraak dan neemt de meldkamer contact op om iemand langs te sturen om even te kijken wat er loos is. Door het alarmsysteem in eigen beheer te hebben hoef je niet te wachten op een telefoontje van de meldkamer, maar zie je gelijk wat er mis is en waar je moet kijken. Het onderhoud van de alarmsystemen kan je voor een deel ook vaak zelf doen. Door het alarmsysteem zelf te beheren heb je zelf de mogelijkheid om batterijen te vervangen van simpele apparaten. Door het alarmsysteem zelf te beheren heb je niet alleen meer controle en vrijheid maar kan je simpele problemen dus eerst zelf oplossen. Ten slotte nog het overduidelijke voordeel van alarmsysteem in eigen beheer: De kosten. Door niet gebonden te zijn aan de dienstverlening van een beveiligingsbedrijf kan je flink besparen op de maandelijkse vaste lasten.