Leer hoe je een fantastische kerstborrel met familie kunt organiseren

Kerstmis is een tijd om samen door te brengen met vrienden en familie, waar je herinneringen kunt maken die je voor altijd zullen koesteren. Het organiseren van een kerstborrel met familie is een leuke manier om deze herinneringen daadwerkelijk te maken. Hoe vind je echter de beste manier om een kerstborrel te organiseren? Welke activiteiten heb je nodig, welke voedsel- en drankjesopties moet je aanbieden en hoe maak je het een aangename ervaring voor iedereen? Hieronder vind je stapsgewijze instructies die je kunnen helpen om een geweldige kerstborrel met familie te organiseren.

Stap 1: Beslis een datum voor de kerstborrel.

Overleg met je familie en bepaal een datum die voor iedereen werkt. Houd er rekening mee dat mensen afstand moeten afleggen of dat sommige mensen een drukke werkagenda hebben. Kies een datum die voor iedereen toegankelijk is.

Stap 2: Kies een locatie.

Er zijn veel opties als het gaat om de locatie waar de kerstborrel moet plaatsvinden. Kies een locatie die ruim genoeg is voor je familie, maar ook een die gezellig is en waar je al je familieleden kunt verzamelen.

Stap 3: Bedenk een activiteit.

Bedenk wat voor activiteiten je gedurende de kerstborrel wil organiseren. Kies activiteiten die leuk zijn voor alle leeftijden en niveaus. Denk aan spellen, muziek, films of een karaoke-avond.

Stap 4: Kies een eettafel.

Kies een grote tafel waaraan iedereen voldoende ruimte heeft om aan te zitten en voedsel te nuttigen. Zorg er ook voor dat je genoeg servies en bestek hebt om alle gasten te bedienen.

Stap 5: Eten en drankjes.

Kies voedsel en drankjes die voor iedereen toegankelijk zijn. Neem voedsel mee dat gemakkelijk te bereiden is en die veel mensen lekker vinden. Probeer ook wat alcoholische drankjes te serveren, zoals wijn, bier en cocktails. Wil je online drank bestellen? Kijk dan bij Topdrinks voor een uitgebreid aanbod. Pisco kan je bijvoorbeeld gemakkelijk online bestellen. Daarnaast weet je altijd direct wat je kwijt bent, dit kan helpen bij het bepalen van je budget. 

Stap 6: Zorg voor decoratie.

Zorg ervoor dat de locatie er gezellig uitziet door het toepassen van eenvoudige kerstversieringen zoals slingers, kerstballen, lichtjes of zelfs een kerstboom.

Stap 7: Muziek en entertainment.

Zorg ervoor dat je muziek klaar hebt staan die bij je activiteiten past, zodat iedereen op de kerstborrel kan genieten.

Stap 8: Geniet ervan!

Geniet ervan en wees ervan verzekerd dat je een geweldige kerstborrel hebt georganiseerd. Vergeet niet om wat foto's te maken van deze speciale avond!