De badkamer verbouwen

Als je net bent verhuisd, is het belangrijk om na te denken over hoe je alles wilt inrichten. Waar zet je de bank in de woonkamer en hoe gaat de slaapkamer eruit zien? De meesten hebben een groot budget voor de benedenverdieping en de slaapkamers. Dat betekent dat de badkamer het met een kleiner budget moet doen. Toch kun je er iets fantastisch van maken! Deze blog geeft je inspiratie.

Creëer een moodboard

Wanneer je van plan bent een ruimte opnieuw in te richten, is het een aanrader om gebruik te maken van een moodboard. Het doel hiervan is om duidelijk te maken van je wensen zijn. Je kunt een moodboard digitaal maken, maar je kunt ook voor de old-school manier kiezen en samen met je partner een collage maken. Knip inspiratie uit tijdschriften, folders of catalogi. Samen met je partner kun je er iets moois van maken. Het kan natuurlijk dat jij en je partner allebei een ander idee hebben van hoe de badkamer eruit moet komen te zien. In dat geval is het slim om apart van elkaar een moodboard te maken. Is deze klaar? Dan kun je van beide moodboards elementen overnemen in één uiteindelijke moodboard. 

Slim omgaan met de ruimte

Voordat je van start kunt gaan met het verbouwen van de badkamer, is het nodig om eerst alles op te meten. Zodra je meer weet over de afmetingen kun je plannen maken om slim om te gaan met de ruimte. Vaak zegt men dat er een gebrek is aan ruimte in de badkamer, maar feitelijk gaat het erom hoe je op een creatieve manier omgaat met de gegeven ruimte. 

Hulp in schakelen bij het klussen

Ben je zelf iemand met twee linkerhanden? Dan is het een optie om hulp in te schakelen. Er zijn genoeg aannemers of badkamerexperts die het klussen van je willen overnemen. Een tip: voordat je een definitieve keuze maakt tussen verschillende aannemers, is het goed om ze met elkaar te vergelijken. Bekijk bijvoorbeeld reviews van eerdere klanten. 

Vloer, meubels en verlichting

Het is nu de hoogste tijd om je moodboard erbij te halen en een tripje naar de woonboulevard te maken. Welke vloer ga je kiezen? Wil je een vloertegels badkamer of past een gietvloer beter bij het moodboard? En naar wat voor douche ben je op zoek? Er zijn ontzettend veel verschillende opties. Tegenwoordig is de regendouche set erg populair en dit in combinatie met een inloopdouche is al helemaal prachtig! De laatste stap is op zoek gaan naar de juiste verlichting voor in je badkamer. Velen vinden deze stap minder belangrijk, maar toch is het goed om hier aandacht aan te besteden. De verlichting in een ruimte bepaalt namelijk grotendeels de sfeer. Je wilt natuurlijk niet in bad liggen met de ongezellige verlichting van een tl-buis.