Crypto bull run 2021: welke coins hebben het best gepresteerd?

Het jaar 2021 was voor veel crypto-investeerders een extreem goed jaar. De prijzen van vele cryptocurrencies gingen door het dak en de euforie onder investeerders was enorm. Totdat de markt explosief begon te zakken. Na het succesvolle 2021 brak er in 2022 een minder euforische periode aan. Veel investeerders verlieten de markt en het sentiment sloeg door de dalende koersen om. Echter, ervaren investeerders zijn alweer op zoek naar de nieuwe parels voor een aankomende bull markt. Om erachter te komen waar je in moet investeren, kan het handig zijn om te onderzoeken welke coins in 2021 goed hebben gepresteerd.

DeFi tokens

Zo waren decentrale tokens, die bij Decentralized Finance (DeFi) projecten horen, enorm populair. Dit komt door de decentralisering, wat door de blockchain mogelijk is geworden. Door gebruik te maken van decentrale applicaties (dApps) heb je zelf meer controle en ben je niet afhankelijk van een centrale partij. Hierdoor steeg de interesse in smart contact platformen, zoals de Waves coin en Cardano.

Deze crypto projecten fungeren als alternatieve opties voor Ethereum, wat op het gebied van slimme contacten de meest populaire partij is. Ook Polygon (Matic) was hierdoor in 2021 zeer in trek. Polygon helpt Ethereum met de schaalbaarheid en de transactiekosten bij transacties. Tijdens de bullrun van 2021 werd Polygon daarom veel gebruikt. Op deze manier konden investeerders een hoop geld besparen op de transactiekosten. De Matic koers ging hierdoor door het dak en steeg in een jaar tijd met duizenden procenten!

Memecoins

Daarnaast waren ook de memecoins een enorme hype in 2021. Voor 2021 had Dogecoin nagenoeg het monopoly op het gebied van memecoins, maar daar kwam in 2021 verandering in. Hierbij was Shiba Inu het crypto project die de meest explosieve stijging zag, gevolgd door projecten als SafeMoon en Floki Inu. Als paddenstoelen schoten de memecoins uit de grond en vele mensen investeerden in deze projecten.

De explosieve prijsstijging van Dogecoin, SafeMoon en Shiba Inu zorgde er voor dat veel mensen zagen dat je veel en snel geld kon verdienen met cryptocurrency’s. In dezelfde periode werden er duizenden memecoins gemaakt en speculanten investeerden fors. Deze speculanten hoopten om in een vroeg stadium de nieuwe Shiba Inu of Dogecoin te kopen, en op deze manier schatrijk te worden. Echter, deze crypto coins bleken vaak luchtkastelen en zijn de projecten die in de bear market van 2022 het hardst zijn afgestraft.