Jouw droomslaapkamer

Een slaapkamer is, natuurlijk, een plek waar we tot rust komen, maar het kan meer zijn. Het kan een plek zijn die helemaal van jou is en is afgesteld op wat jij wil; een plek waar je kan ontspannen en relaxen, waarvan de sfeer helemaal klopt met wat jij fijn vindt. Een slaapkamer met de mooiste accentmuur, prachtige raamdecoratie en plissé gordijnen op maat die zowel kunnen verduisteren voor een dutje als de ruimte een huiselijk gevoel geven. Laten we snel kijken naar al ons advies voor het creëren van jouw perfecte slaapkamer. 

 

Wenswerk 

 

Zoals hierboven al genoemd is een slaapkamer natuurlijk een plek om te slapen, maar het kan zoveel meer zijn. Voordat je echter die nieuwe raamdecoratie of die mooie plissé gordijnen op maat aanschaft om alles samen te brengen, is het goed om jezelf eerst een belangrijke vraag te stellen; hoe kom jij graag tot rust in je slaapkamer? Stel je bijvoorbeeld iemand voor die graag leest; de slaapkamer heeft dan waarschijnlijk, wanneer er ruimte voor is, een comfortabele zithoek, een plek voor wat boeken en een fijn, warm leeslampje wat ook nog eens goed is voor je ogen aan het eind van de avond. Een ander, iemand die bijvoorbeeld graag een film kijkt een bed, heeft dan weer een rustige sfeer, een plek om de televisie kwijt te kunnen en een goed geluidssysteem, om maar een paar dingen te noemen. Ook het decor van een slaapkamer is afhankelijk van wat jij wil. De sfeer die je najaagt is afhankelijk van wat voor andere functies je in je hoofd hebt voor de slaapkamer; iemand die graag leest wil waarschijnlijk voor een kalme sfeer gaan, terwijl iemand die juist graag zichzelf ook nog verzorgt in hun slaapkamer liever een huiselijke, spa-achtige sfeer ziet in hun droomslaapkamer. 

 

Gedetailleerd

 

Het idee dat een make-over in grote dingen zit is een mythe. De make-over van een ruimte gaat vaak over sfeer verandering, en sfeer zit hem in de kleine dingen. De kleuren die je gebruikt in de dekens, de kussens en de kleine decoraties overal, bijvoorbeeld. Denk na over de sfeer die past bij wat jij van je slaapkamer wil, en hoe je die sfeer het beste bereikt door middel van kleine veranderingen. 

 

Jouw droomslaapkamer is vlakbij. Een paar aanpassingen, een beetje meer sfeer en een mooie raamdecoratie en je bent er. Mooie dromen!