Traplopen wanneer je slecht ter been bent is gevaarlijk

Als je wat ouder begint te worden, dan gaan bepaalde zaken die eerst erg makkelijk waren een stuk moeilijker. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan het doen van boodschappen, het koken in de keuken, maar ook kan het traplopen erg moeilijk zijn. Traplopen wanneer je wat ouder begint te worden en slecht ter been bent kan erg gevaarlijk zijn. Dat heeft er dan ook mee te maken dat er altijd wel een kans aanwezig is dat je naar beneden valt en dat kan levensgevaarlijk zijn. Wil je weten wat de oplossing is? Lees dan vooral even verder, want in dit handige artikel kom je er snel meer over te weten. 

 

Schaf een traplift aan

Je kunt ervoor kiezen om te verhuizen naar een andere woning, maar de meeste mensen zien dat niet zitten. Dat is dan ook erg goed te begrijpen, want je woont waarschijnlijk al jaren in dezelfde woning en dat voelt fijn en vertrouwd aan. De beste keuze die je kan maken, is het aanschaffen van een traplift. Een traplift is namelijk voorzien van een stoel die je veilig naar boven brengt, maar ook weer veilig naar beneden kan brengen. Indien je ook moeilijk balans kunt behouden, is het ook mogelijk om de stoel te laten voorzien van een riem en/of leuningen. Zo is de traplift nog veiliger!

 

Welke trappen zijn geschikt?

De bedrijven die trapliften produceren en plaatsen krijgen vaak de vaak welke trappen geschikt zijn voor een traplift. Dat is natuurlijk erg logisch, want sommige mensen hebben een kromme, steile of een smalle trap. Het is dan ook belangrijk om te weten dat een traplift voor bijna elke trap geschikt is, dus ook is het mogelijk om een traplift voor smalle trap te plaatsen. Wil je weten of jouw trap ook geschikt is voor het plaatsen van een traplift? Dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een bedrijf dat zich bezighoudt met het plaatsen van trapliften. Je kunt vaak telefonisch contact opnemen, maar ook beantwoorden zij vaak vrij snel e-mails. 

 

Wat kost een traplift eigenlijk?

Een van de grootste nadelen van het hebben van een traplift, is dat de traplift kosten enorm veel kunnen zijn. Dit gaat dan niet om enkele honderden, maar om enkele duizenden euro’s en dat is erg veel geld. Wanneer je wat ouder bent, ben je natuurlijk afhankelijk van je AOW en kan je dit niet zomaar betalen. Gelukkig kun je wel contact opnemen met de gemeente om te kijken of zij willen bijdragen aan de kosten van de traplift. Vaak gaan zij hier wel mee akkoord, vooral omdat zij ook begrijpen dat het traplopen wanneer je slecht ter been bent gevaarlijk is.