Tips voor het kiezen van een geschikte deurmat

De entree is de eerste indruk die bezoekers van jouw huis hebben, dus een goede deurmat is essentieel als je een aantrekkelijke indruk wilt maken. Bovendien dient het ook ter bescherming van het tapijt of de mooi betegelde vloeren. Aangezien er veel verschillende soorten deurmatten op de markt zijn, die sterk variëren in grootte, vorm, kleur en materiaal, kan het winkelen voor een deurmat een verbijsterende ervaring zijn. Er moeten verschillende beslissingen worden genomen om een mat te vinden die geschikt is voor jouw ingang. Hier volgen enkele tips om de perfecte mat uit te kiezen.

Kies het juiste materiaal

Een deurmat is gemaakt van synthetisch of natuurlijk materiaal, zoals touw, polyamidevezel of kokos. Om te weten welk type mat je moet kopen, is het belangrijk om eerst te bedenken waar je de mat gaat leggen. Wil je dat hij vuil en resten van de schoenen van mensen verwijdert voordat ze het huis binnenkomen? Of is binnen in de deuropening goed genoeg? Deurmatten worden vaak specifiek voor binnen of buiten gemaakt, maar niet voor beide (er zijn uitzonderingen). Buitenmatten zijn meestal gemaakt van steviger materiaal omdat ze meer slijtage en grote temperatuurschommelingen moeten kunnen weerstaan. Maar zelfs binnenmatten blijven niet achter als het gaat om kwaliteit en stijl.

Houd rekening met de grootte

Hoe groter, hoe beter. Het is belangrijk dat de mat minstens groot genoeg is voor iemand om met beide voeten op te staan bij binnenkomst. De mat moet minstens even groot zijn als de deuropening. Matten kunnen ook op maat worden gemaakt en deze winnen tegenwoordig aan populariteit. Ze komen in een grote verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen om aan jouw behoeften te voldoen. Kan je toch geen mat vinden in de door jouw gewenste maat? Dan kan je het door de mattenfabrikant op maat laten snijden. Dit zou je online ook heel snel en gemakkelijk kunnen doen.

Kleur en detail zijn ook belangrijk

Hoe je het ook noemt, het is het eerste wat jij en jouw gasten zien, en het is een gebied dat je niet kunt negeren. Of je nu een geweldige eerste indruk wilt maken of een stuk vloer in de gang wilt verfraaien, de juiste deurmat is het ultieme stylinginstrument. Niet alleen het materiaal en het juiste formaat zijn belangrijk, maar ook de kleur en de afwerking. Deze elementen vormen een geheel als het gaat om een kwalitatief goede en stijlvolle mat!