Het perfecte zonnescherm: Hoe de juiste te kiezen

Het kiezen van het perfecte zonnescherm kan een moeilijke opgave zijn. Er zijn zoveel factoren om te overwegen, van de grootte en de vorm van het zonnescherm tot het soort stof en de SPF. Maar geen zorgen, wij zijn er om u te helpen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met overwegingen waarmee u rekening moet houden als u een zonnescherm koopt.

Grootte en vorm: Het eerste waar u rekening mee moet houden is de grootte en de vorm van het zonnescherm. Wilt u een klein, compact zonnescherm dat u gemakkelijk kunt meenemen? Of wilt u een groter zonnescherm dat meer dekking biedt? Het formaat en de vorm van het zonnescherm zijn ook van invloed op het gemak waarmee u het kunt op- en afbouwen.

Stof: Het volgende punt van overweging is het type stof. U kunt kiezen uit verschillende stoffen, elk met zijn eigen voordelen. Zonneschermen van katoen of polyester ademen doorgaans beter en zijn comfortabeler om te dragen bij warm weer. Ze bieden echter minder bescherming tegen de zon dan parasols van nylon of andere synthetische stoffen.

SPF: De SPF, of zonbeschermingsfactor, is een andere belangrijke factor. Hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming tegen de zon. Bedenk echter dat zelfs parasols met een hoge SPF de zonnestralen niet volledig kunnen tegenhouden. Het is dus nog steeds belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken, zelfs als u een parasol gebruikt.

Prijs: Tot slot zult u rekening willen houden met de prijs van het zonnescherm. Zonneschermen kunnen in prijs variëren van een paar dollar tot honderden euro's. Het is belangrijk om een parasol te vinden die binnen uw budget past en de functies biedt die u zoekt.

Waar moet u op letten als u een parasolvoet koopt? 

Het is verstandig om een voet zorgvuldig te inspecteren voordat u deze aanschaft, om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor uw parasol. Natuurlijk zijn uw eigen voorkeuren en de uitstraling van uw tuin net zo belangrijk. Gaat u voor de donkere kleur of geeft u de voorkeur aan de lichtere tint? 

Let bij de aanschaf van een parasol goed op de volgende details: 

  • Is de ondergrond geschikt voor een zweefparasol
  • Geschikt voor een stokparasol 
  • De parasolvoet weegt tussen de 30 en 150 kg en heeft twee wielen. 
  • Een granieten voet met vier wielen 
  • Het uiterlijk van de granieten voet

Bent u van plan om een parasol en/of parasol voet aan te schaffen? Bij Tuinmeubelland vindt u een groot assortiment parasollen en allle toebehoren. Weet u niet zeker welke parasolvoet u moet kopen en wilt u ze eerst persoonlijk bekijken? Of vraagt u zich af of het gewicht voldoende is om uw parasol te ondersteunen? Ga dan gerust naar een megastore. Omdat u de juiste keuze wilt maken, krijgt u hier persoonlijke begeleiding. Want: veiligheid voorop!