Hoe kies je de perfecte bestelwagen voor jouw bedrijf?

Als jij of jouw chauffeurs een groot deel van de werkdag rondrijden en klanten bedienen, is het hebben van het juiste voertuig cruciaal. Jouw klanten bedienen met een kleine coupé of sedan-achtige auto kan verschillende problemen opleveren. Met een kleine auto heb je uiteraard onvoldoende laadruimte en een zwakke motor die niet genoeg vermogen heeft om een zware lading te dragen. Deze tekortkomingen kunnen allemaal leiden tot tijd- en geldverspilling. Je zal dus zeker een bestelwagen moeten kopen zoals de iveco daily l2h1. Dus moet je beslissen welke bestelwagen het beste past bij jouw specifieke behoeften. Hier zijn tips die je moet overwegen.

Bepaal jouw zakelijke behoeften

Het eerste wat je moet doen is een lijst maken van jouw voertuigbehoeften en -wensen voordat jouw zoektocht naar het perfecte voertuig begint. Deze lijst moet deel uitmaken van jouw bedrijfsplan en moet worden bijgewerkt en herzien naarmate jouw bedrijf groeit. Als je regelmatig grote ladingen moet vervoeren, is het nuttig dat je rekening houdt met de opslagruimte, het ontwerp van de bestelwagen en het laadvermogen. Soms heb je vanwege je activiteiten ook gekoelde opslagruimte nodig. Dit alles moet je in het plan opnemen.

Hoe wordt de auto aangeschaft?

Tenzij je contant betaalt voor de bedrijfswagen, moet je nadenken over de financiering van de aankoop of lease. Stel een budget vast. Als je jouw budget van tevoren kent, kun je beter onderhandelen over jouw volgende vrachtwagen. Leasen en kopen hebben elk hun voor- en nadelen, en hoe je daarover denkt, kan jouw beslissing over de te nemen route beïnvloeden. Een leaseovereenkomst vereist bijvoorbeeld weinig tot geen aanbetaling en biedt lagere maandelijkse betalingen. Maar als het leasecontract afloopt, heb je geen auto meer en moet je het koopproces helemaal opnieuw beginnen. Aan de andere kant is het kopen van een auto aanvankelijk duurder en zijn de maandelijkse betalingen hoger. Maar wanneer je de lening afbetaalt, ben jij de eigenaar van het voertuig.

Werk met een betrouwbare dealer

Wanneer je een bestelwagen wilt kopen, is het belangrijk dat je samenwerkt met een betrouwbare autodealer zoals Dutchvans. De autodealer moet al jouw vragen over het voertuig eerlijk kunnen beantwoorden en tevens een perfecte after sales service bieden. Ook een proefrit en grondige controle door jouw eigen monteur mag geen probleem zijn. Doe dus eerst goed onderzoek naar jouw autodealer.