We gaan kamperen met z’n allen!

Men kiest er steeds liever voor om het chique hotel achterwege te laten en te gaan voor een kampeervakantie met familie en vrienden. Simpel, toegankelijk en dicht bij de natuur. Maar het vinden van de juiste camping als basis voor de vakantie, dat kan best een lastige opgave zijn. In deze blog vertel ik je hoe je perfecte kampeervakantie kan plannen. Lees je mee?

Plan vooruit

Plan je kampeertrip ruim van tevoren, vooral als je tijdens het hoogseizoen gaat. Veel campings zijn al maanden van tevoren volgeboekt, dus het is belangrijk om vroeg te reserveren. Doe dus nu al onderzoek en boek de locatie waar jij je goed bij voelt. Zo heb je vaak de beste prijs en de meeste opties. En daarnaast hoef je je ook niet meer bezig te houden met het regelen van een accommodatie voor de zomervakantie.

Zoek verschillende campings

Zoek naar verschillende campings in de omgeving waar je wilt kamperen. Bekijk hun faciliteiten, voorzieningen en prijzen. Zo kun je de camping kiezen die het beste bij je past. Uiteindelijk wil je het beste van het beste voor jouw prioriteiten. Wil jij bijvoorbeeld op een camping met prive sanitair ? Of wil je op een camping in eigen land? Door je wensen duidelijk voor je te hebben, kan je gericht zoeken. Bijvoorbeeld naar een camping noord Holland.

Wees flexibel met de data

Als je flexibel bent met de data waarop je wilt kamperen, kan dit helpen bij het vinden van een beschikbare plaats op de camping. Veel campings hebben op sommige dagen meer beschikbaarheid dan op andere dagen. Check ook de optie om doordeweeks te gaan kamperen in plaats van in het weekend. En uiteraard kan het veel stress en geld schelen als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan.

Wees bereid om elders te overnachten

Als je geen plaats op de camping kunt vinden, kun je overwegen om elders te overnachten. Er zijn bijvoorbeeld ook Airbnb's en vakantiehuisjes beschikbaar in de buurt van campings. Zo kun je toch nog genieten van de omgeving en de natuur. Een vakantiepark is een goed alternatief omdat je op die manier alsnog in een relaxte omgeving, anders dan een hotel, met vrienden en familie samen kunt zijn.

Met deze tips kun je hopelijk een goede plaats op een camping vinden en genieten van een geweldige kampeerervaring. Kamperen is een ervaring die je niet mag missen, het brengt je dichterbij vrienden en familie en bij de natuur. Een hele unieke vakantie is gegarandeerd als je gaat kamperen.